
Hva er assets, og hvorfor bør de inn i servicedesken din?
I virksomheter av en viss størrelse, kan det bli vanskelig å få oversikt over alt du eier av PCer, utstyr og lisenser. Blir det litt mye preg av roteskuff, kan det være smart å vurdere et system som gir deg mer orden i sysakene.

Fagbegrepet vi bruker er assets, men mange snakker også om utstyr, ressurser eller eiendeler. Assets er egentlig bare en samlebetegnelse, som i tillegg til fysiske enheter som mobiler og PCer, også inkluderer mer abstrakte ting som lisenser og avtaler/kontrakter.
Får du først alle dine assets inn i servicedesken, er det mye forenkling å hente i arbeidshverdagen.
Verdien av digitale assets i servicedesken din
De fleste assosierer nok servicedesken med hendelser og forespørsler: En feil har skjedd, eller noen ber om hjelp til noe, og så delegeres det videre til en person som kan håndtere det.
Ved å knytte opp assets i tillegg, får du to store fordeler en rent saksbasert servicedesk ikke kan oppnå alene:
- Oversikt: Ikke bare har du full kontroll på enheter og kontrakter, men du kan også knytte saker opp mot hver av dem. Når saker og assets settes i relasjon til hverandre, blir de til informasjon (mer om dette under).
- Økonomi: Når en kontrakt eller lisens er i ferd med å løpe ut, vil ticketsystemet varsle deg. Slik unngår du glemte regninger, og oppdager raskt om du betaler for noe du ikke lenger trenger, som ellers ville gått under radaren.
Helt konkret: Hva kan assets brukes til?
Oversikt over assets alene er bra. Når de i tillegg kobles opp til personer og saker, begynner du å låse opp den sanne funksjonaliteten.
Har for eksempel en ansatt et problem med PCen sin, vil du enkelt kunne se om samme modell har hatt problemer tidligere. Slå opp saken og hvordan den ble løst, og du vil spare mye tid. Hvis det er mye trøbbel med samme enhet, har du nå dokumentasjon for å reklamere til leverandøren.
Trenger du å peke fingre, eller har spørsmål til en tidligere eier, kan du slå opp hvem enheten har tilhørt tidligere. Er samme feil ofte koblet til samme person, kanskje du kan booke en opplæringstime med IT-avdelingen?
Det er klart: Mye av dette kan logges manuelt også. Men kommer du faktisk til å gjøre det?
Asset-funksjonalitet for avanserte brukere
For lesere fra IT-avdelingen som er fortrolig med ITIL, er altså Pureservice også en CMDB (Configuration Management Database). For deg som ikke er det, er det kort fortalt en database som lar deg se et komplett relasjonskart mellom alle assets og tjenester.
Fordelen med dette er at når du gjør en endring, kan du dermed se alle assets, tjenester og brukere som vil bli påvirket av den.
Pureservice er også integrert med de fleste vanlige inventarsystemer, som for eksempel Intune. Det gjør at alle assets holder seg oppdatert, uten at du må oppdatere hvert system separat.
Det er definitivt mer å fortelle, men det blir fort ganske teknisk. For mer informasjon om asset-funksjonaliteten vår, foreslår vi at du tar kontakt med en rådgiver.
Hovedpoenget er: En servicedesk kan gi deg oversikt over mye mer enn bare saker. I hvert fall når servicedesken heter Pureservice.

Skrevet av Marius Jones
Abonner på vårt nyhetsbrev
Registrer deg for siste nytt og innsikt.
Kategorier:
Siste poster
- Slik bruker du samhandlingssoner til å løse saker raskere
- Slik beskytter Pureservice dine data mot angrep
- Hva er assets, og hvorfor bør de inn i servicedesken din?
- En servicedesk der alt er inkludert? Ja, det er mulig.
- 7 tips for brukerstøtte som fryder heller enn å frustrere
- Historien om Pureservice (eller hvordan jeg gjorde min egen konsulentjobb overflødig)
- Så lett er det å integrere Pureservice med eksisterende systemer
- Hvorfor blir service management ofte så dyrt og komplisert?