Servicerapporter med mening

Pureservice har enkle og gode verktøy for å skape verdifulle rapporter i servicedesken. Med Pureservice kan du lage egne dynamiske og lekre rapporter med drag-and-drop av tabeller og grafer. Du får enkelt filtrert og sortert dataene du ønsker. På den måten får du en egendefinert visning av hva du vil se og vise frem. Tilpass rapporter til din hverdag og lag dashbord med nøkkeltall, grafer og lister. 

Smart utvalg av filtere

Pureservice har en smart «filterskuff» som gjør at du kan lage tilpassede lister, enten personlig eller lister du kan dele med andre i teamet. For eksempel Incident Manager som gir en liste over alle åpne saker av typen «hendelse», eller oppvaskmøte som gir en liste over alle løste saker som har brutt SLA i år og mye mer.

Pureservice Change

Tar du også i bruk Pureservice Change, får du enkelt oversikt om endringen skaper flere henvendelser som er av type feil/bugs. I tillegg kan du bruke rapportene til å hindre at henvendelser blir liggende ved å gjøre alle uløste henvendelser tilgjengelig og synlige for hele teamet. Dette vil igjen øke løsningstiden og forbedre servicen du yter.

Tilpass rapportene etter ditt behov

Pureservice har enkle og gode verktøy for å skape verdifulle rapporter i servicedesken. Disse rapportene blir enkelt laget eller tilpasset ved å dra inn KPI’er. Fleksible rapporter skaper verdi, derfor er Pureservice laget slik at den kan møte ditt behov.

Rapport på fullskjerm

Rapportmodulen er bygd opp til å gi deg en grunnleggende oversikt over dag, uke eller måned. Du kan bruke rapportmodulen for å kartlegge dine mål og KPIer. Bruk den for å samle teamets data og statistikk på en ryddig og oversiktlig måte som kan vises på fullskjerm. Med rapportmodulen på fullskjerm får du full oversikt over innsendte henvendelser, og om du får løst disse og holder deg a jour.

Oversikt over henvender og ressurskrevende kilder

Rapporten kan vise hvor kundene dine henvender seg mest og hvor ressurskrevende denne kilden er. For eksempel har bruken av rapporter vist hos flere kunder at Selfservice er tidsbesparende og effektiviserer servicedesken. Dette er fordi du kan definere egne skjemaer som kundene dine kan ta i bruk for at du får nøyaktig og relevant informasjon for hver henvendelse. Da får du bedre data grunnlag gjennom kategorisering av data, og mer verdi ut av statistikken.

Avanserte rapporter

Hos mange av våre kunder har filterskuffen erstattet tradisjonell rapportering. Filterskuffen er en dynamisk liste med all informasjon du trenger, og i tillegg kan du definere tidsaspektet og rapportere på egendefinerte felter. Om du ønsker en enda mer avansert rapportering kan en av våre dyktige rådgivere bistå med veiledning til hvordan du kan hente data rett fra Microsoft Power BI API’et til Pureservice.

Samme servicedesk – flere funksjoner!

Se hva mer Pureservice har å tilby:

Innboks

Innboks

Unngå å drukne i mail.

Selvbetjeningsportal

Selvbetjeningsportalen

Enkel, oversiktlig og elegant.

Asset

Asset Management

Få full oversikt over dine assets.

App

Jobb fra hvor som helst

Med appen vår har du full oversikt både hjemme og på fjellet.

Test selv - uten forpliktelser

Et godt arbeidsverktøy bør dekke dine konkrete behov. Derfor er det nyttig å teste funksjonaliteten i systemet. Vi tilbyr en skreddersydd demonstrasjon, med oppsett og veiledning, som dere kan teste i 60 dager - helt gratis og uten forpliktelser.

Demo