
Hjem › Kundecaser › Klar kjørebane for Saferoad med ny servicedesk
Klar kjørebane for Saferoad med ny servicedesk
Saferoad Traffic tok sjansen på ny servicedesk. Det viste seg å være en veldig populær beslutning.

– Har du sett de elektroniske skiltene med 60, 80 og 90 på? Det er sånt vi leverer. Jeg har dessverre ikke fjernkontroll til å justere fartsgrensa når jeg kjører forbi, men skulle gjerne hatt, humrer Knut Fonn.
Knut er kvalitets- og HMS-sjef, samt leder for serviceavdelingen i Saferoad Traffic. Han er også i tydelig godt humør.
Vi velger å gi den nye servicedesken fra Pureservice litt av æren.
Utfordringen: Komplisert vedlikehold på norske veier
Saferoad Traffic leverer altså skilt, lys, avsperringer og diverse elektronikk til norske veier (eller rettere sagt, til entreprenørene som drifter dem).
Det betyr naturlig nok et salig opplegg hver gang noe trenger vedlikehold. Du kan ikke bare sperre av hele E18 hver gang du skal fikse et skilt.
– Vi er avhengige av vedlikeholdsstenging, så det kan fort ta 3–6 måneder før vi kommer oss ut. Da er det viktig å få dem som melder inn feil til å ta bilder og dokumentere, så vi kan ta med oss delene vi trenger, sier Knut.
Tiden det tar før en innrapportert sak faktisk kan løses, gjør at den lille serviceavdelingen på seks mann kan sitte med over hundre åpne saker av gangen.
Da trenger du system i sysakene. Nærmere bestemt et ticketsystem. Eller servicedesk, om du vil.
Ville ha en mer dynamisk, lettdriftet servicedesk
Før Pureservice var det riktignok et annet system på plass, men Knut syntes noe manglet:
– Den forrige servicedesken var ikke dynamisk nok, og ikke så lett å ha med å gjøre. Summa summarum er Pureservice mye mer lettdrifta.
Det er ikke alltid populært å rive opp i måten folk pleier å gjøre ting på. Og ja, Knut fikk også noe motstand til å begynne med.
– Jeg fikk litt kjeft da jeg faset ut den gamle servicedesken, men det har ikke vært én klage etterpå! Ingen av gutta her drømte om at det skulle bli en så problemfri overgang, ler han.
Så er Pureservice også bygget med enkelhet som første og viktigste ledestjerne. Med fri tilgang på all hjelp som trengs.
– Pureservice har en særdeles velfungerende supportorganisasjon. Det er bare å si fra, så fikser de. Hos andre ringer du inn og så begynner kronestykkene å rulle med én gang. Her er alt inkludert med lisensene, sier Knut.
En fleksibel servicedesk til bruk ute i felten
Knut forteller at de bruker Pureservice til alt serviceavdelingen skal gjøre, med rapportering og sporing av saker:
– Alt vi driver med skal inn der. Vi har alltid Pureservice med oss når vi er ute og setter opp serviceutstyr, og logger på forskjellige kategorier så vi vet hva vi har av belastning og hva folk bruker tid på.
Pureservice eliminerer utfordringer med app og innlogging, siden de kan gå rett inn i systemet via browseren på nettbrettene sine.
Neste skritt er å få på plass integrasjoner med andre systemer, så det for eksempel blir enda lettere å sende automatiserte rapporter direkte til kunder.
– Pureservice har åpent grensesnitt (API), så vi slipper å gå helt ned i kjernen av den harde koden. Det gjør at selskapet vi bruker for integrasjoner kan klare seg fint alene, sier Knut.
Det er altså ikke noe punktum for Pureservice-planene til Saferoad i nærmeste fremtid.
– Jeg ser for meg at det bare blir mer og mer folk og oppgaver inn i systemet etter hvert som service vokser, avslutter Knut.

Skrevet av Marius Jones
Abonner på vårt nyhetsbrev
Registrer deg for siste nytt og innsikt.
Kategorier:
Siste poster
- Slik lykkes du med endringshåndtering
- Slik bruker du samhandlingssoner til å løse saker raskere
- Slik beskytter Pureservice dine data mot angrep
- Hva er assets, og hvorfor bør de inn i servicedesken din?
- En servicedesk der alt er inkludert? Ja, det er mulig.
- 7 tips for brukerstøtte som fryder heller enn å frustrere
- Historien om Pureservice (eller hvordan jeg gjorde min egen konsulentjobb overflødig)
- Så lett er det å integrere Pureservice med eksisterende systemer