
Hjem › Kundecaser › AHO ville bruke ressursene bedre – byttet til Pureservice
AHO ville bruke ressursene bedre – byttet til Pureservice
Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo automatiserte IT-supporten med Pureservice. Det ble bare begynnelsen.

– Vi levde i en verden med veldig mye fysiske henvendelser fra studenter og ansatte som hele tiden banket på døra. De banket ikke alltid på riktig dør heller, humrer Frode Gether-Rønning.
Han er nå spesialrådgiver i lederstøtte ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), men var inntil nylig IKT-sjef ved samme institusjon.
– Det var dårlig bruk av ressurser, og etterlot oss med lite tid til andre- og tredjelinjeoppgaver. Vi måtte over på en automatisert løsning, sier han.
God bistand og norskutviklet programvare
Frode forteller at AHO har vært innom flere servicedesker de siste ti årene, men slet med å finne en som oppfylte kravene deres:
– Vi syntes det var vanskelig å få konfigurert dem riktig for vår bruk. Med Pureservice var terskelen lav for å få løsningen opp og gå. Det er lett å sette opp arbeidsflyter, uten at du må kjenne til skjulte ting i brukergrensesnittet.
Han løfter frem flere fordeler med Pureservice:
– Den første er at vi får god bistand. Vi setter alltid pris på norskutviklet programvare. Utviklingsressursene sitter nært, ser behovene våre, og vi kan melde inn ønsker for videreutvikling.
Mye av funksjonaliteten for endringshåndtering, og integrasjoner med InTune, var blant ønskene til AHO, som nå er implementert i systemet for alle brukere.
– Vi har også satt veldig stor pris på opplæringen for agenter og brukere, og prismodellen som baserer seg på gjennomsnittlig samtidig bruk, sier Frode.
Anbefaler IAM-integrasjon for utdanningssektoren
– Vi har et veldig interessant prosjekt i hele sektoren for tiden, nemlig Identity and Access Management (IAM). Det er noe alle implementerer nå, sier Frode.
Her har han fått god hjelp av Høgskolen i Molde, som ligger litt foran i løypa. Begge bruker en egenutviklet integrasjon mellom IAM-løsningen og Pureservice.
– Så fort det kommer en ny ansatt eller student får de bruker, e-post og så videre, samtidig som det styrer tilganger basert på rolle og avdeling. Deretter gir IAM-løsningen beskjed til Pureservice, som bestiller utstyr og varsler om når vi skal ta imot studenten.
Hva gjør Pureservice spesielt egnet for oppgaven?
– Det er kombinasjonen av skjemabruk, regelmotoren for oppgaver og scriptingen som er åpent tilgjengelig, sier Frode.
Utvidet fra IT-avdelingen til HR og studenter
IT og drift var først ute på AHO med å bruke Pureservice i 2022, men det ga raskt mersmak for flere avdelinger.
– Vi utvidet først til HR for onboardingprosesser. Deretter ville vi videre til studieadministrasjonen, så studentene kan melde inn saker til instituttene og rådgiverne for hvert fagområde, sier Frode.
Han har ingen planer om å stoppe der:
– Når jeg rendyrker CISO-rollen min, vil Pureservice også kunne brukes til rapportering og oppfølging av sikkerhetshendelser. Vi har ikke stagnert ennå, men ser utvidelsesmulighetene. Det er lite negativt å si.

Skrevet av Marius Jones
Abonner på vårt nyhetsbrev
Registrer deg for siste nytt og innsikt.
Kategorier:
Siste poster
- Slik lykkes du med endringshåndtering
- Slik bruker du samhandlingssoner til å løse saker raskere
- Slik beskytter Pureservice dine data mot angrep
- Hva er assets, og hvorfor bør de inn i servicedesken din?
- En servicedesk der alt er inkludert? Ja, det er mulig.
- 7 tips for brukerstøtte som fryder heller enn å frustrere
- Historien om Pureservice (eller hvordan jeg gjorde min egen konsulentjobb overflødig)
- Så lett er det å integrere Pureservice med eksisterende systemer